Asistenční služby jejich limty a využití

Cesta autem do zahraničí bez obav aneb když se po cestě něco pokazí.

Návrh bez názvu
Zajištění náhradního ubytování po dobu opravy Vašeho vozu včetně dopravy do ubytování a zpět k Vašemu vozu.
odtah_autosedlacek
Zajištění odtahu do servisu k opravě. Nebo zpět do České republiky v případě neopravitelnosti vozu.
pexels-hadi-slash-3543856
Přistavení náhradního vozu, aby jste vy a další členové posádky mohli pokračovat do cílové destinace.

Cestujete rádi do zahraničí? V takovém případě je pro mnohé z vás naprostá nezbytnost si pořídit před cestou do zahraničí cestovní pojištění. Pojištění, které Vás má ochránit v případě, že budete čelit nějakým zdravotním potížím, ale třeba i v případě, že ztratíte zavazadla a nebo uděláte nějakou škodu, kterou budete muset zaplatit. Tohle už doufám všichni víme. Ale mnozí z Vás naprosto zapomínají na cestovní pojištění pro své auto. Které po cestě může taky vypovědět službu. Může se jednat o poruchu menší, ale i takovou která může mít za důsledek to, že pokračovat ve Vaší cestě nebude možné. To ale zcela jistě nikdo z posádky nechce. Ať už jedete na dovolenou a těšíte se na hory, moře, zážitky, romantiku a nebo se z dovolené vracíte domů a v hlavně už máte jen svůj domov a Vaší postel, tak chcete ať dorazíte do cíle i když se Váš vůz nemá zrovna svůj den.

K tomu, aby Vaše cesta proběhla v pořádku stačí zkontrolovat, jak máte na svém voze nastavenu asistenci. Popřípadě si pořídit na cesty krátkodobou asistenci, která Vás bude krýt jen po dobu Vaší dovolené.

Základní asistence bývá zpravidla poskytována automaticky k povinnému ručení. Její rozsah je však velmi omezený, většinou poskytuje klientovi limit finanční (2 000 Kč- 4 000 Kč) nebo limit v rámci kilometrů (50 km -100 km). Rozsah těch to služeb je také velmi omezen. Většinou kryje pouze odtah v případě poruchy. Rizika jako odtah v případě nehody, vyproštění vozu, poskytnutí náhradní dopravy a další nebývají zpravidla zahrnuta.

Poskytuje klientovi širší krytí než asistence základní. Je vhodná pro všechny, kteří užívají vůz denně na cestu do práce či k dalším úkonům. Limity zde bývají vyšší než u asistence základní a poskytují i mnohem širší rozsah. Cenově bývá nabídka rozšířených asistenčních služeb velmi atraktivní a doporučila bych ji všem místo asistence základní.

Bývá poskytována jen vybranými pojišťovnami. Prakticky to znamená, že ať jste kdekoliv ( v rámci platnosti této asistence), tak Vás dostanou domů i kdyby odtah stál 150 000 Kč. Dílčí připojištění bývají již s nějakým sublimitem. Limity jsou ale dostatečně vysoké, jelikož se očekává, že toto připojištění budou využívat lidé, kteří vozem cestují dálkové cesty často. 

Pokud jezdíte, jak se říká, kolem komína, tak Vám postačí základní nebo rozšířená asistence. Na delší cesty si můžete sjednat asistenci s vyššími limity. Třeba s limitem 100 000 Kč, kterou nabízí EUROP ASISTENCE.